ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΩΚΟΥΝ ΖΩΗ, μιά έκπληξη....

2020-06-18 23:56

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,
Γιά όσους "φιλολογίζουν" και αγαπούν την ελληνική γλώσσα, έχουμε στο βιβλίο για τον Πεντζίκη ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΩΚΟΥΝ ΖΩΗ, μιά έκπληξη....
Πριν από τον πρόλογο του καθηγητή και σύμβουλού μου σε όλες τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, ομοτίμου καθηγητή κ. Ανέστη Κεσελόπουλου, υπάρχει απόσπασμα μιας επιστολής-κριτικής, του καθηγητή και ενός εκ των κορυφαίων φιλολόγων της εποχής μας εν Ελλάδι και ... συνονόματου (απλώς!), Ν.Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ του εκ Χαλκίδος. Πρόκειται για επιστολή την οποία ιδιοχείρως έγραψε ο κύριος Νίκος και την οποία μου παρέδωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης μας Σισανίου και Σιατίστης κυρός ΠΑΥΛΟΣ, ερχόμενος από Χαλκίδα. Θεωρώ αυτό το μικρό απόσπασμα, το τιμαλφέστερο και πολυτιμότερο κείμενο του βιβλίου μου και ευχαριστώ τον κύριο Νίκο για την τιμή. Βρίσκεται στη σελίδα 9.

Γιά όσους δεν γνωρίζετε, σας θυμίζω ότι ο κύριος Ν. Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ήταν εκείνος που επιμελήθηκε την 5-τομη και καλύτερη όλων των εποχών έκδοση των "Απάντων" του Παπαδιαμάντη στον ΔΟΜΟ. Θεωρείται μάλλον ο κορυφαίος Παπαδιαμαντολόγος της εποχής μας. Όποιος μελετάει τον Παπαδιαμάντη σήμερα, εννοεί αυτή την έκδοση.

 

—————

Πίσω